Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Oškvarkové pagáčiky

Výborné pagáčiky

Suroviny:

  • 600 g hladkej múky
  • 2 lyžice masti
  • 2 žĺtky
  • 300 ml kyslej smotany
  • 30 g droždia
  • 400 g pomletých oškvarkov
  • 50 ml mlieka
  • soľ
  • 1 vajce na potretie


Postup:
Droždie necháme vykysnúť vo vlažnom mlieku. Z múky, žĺtkov, masti, smotany, kvásku a soli vymiešame cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a povrch potrieme pomletými oškvarkami. Cesto poskladáme, rozvaľkáme a znovu natrieme pomletými oškvarkami. Tento postup opakujeme 3krát. Cesto necháme odpočinúť aspoň jednu hodinu. Potom cesto rozgúľame na hrúbku prsta, vykrajujeme z neho pagáčiky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Pred pečením ich ešte potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme do ružova. 
                              

                                                    Dobrú chuť želá Helena Smatanová


 


English version
Úvodná stránka