Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Repové pagáčiky

Výborné pagáče na jeseň

Suroviny:

  • 1 uvarená cukrová repa
  • asi 750 g hrubej múky (podľa veľkosti repy)
  • trochu sódy bikarbóny
  • 1 vajce
  • 125 g Hery
  • soľ
  • cukor podľa chuti
  • mak
  • kvások (nie veľa mlieka)


Postup:
Repu, ktorú sme varili v tlakovom hrnci asi 20 minút, postrúhame na strúžiku. Môžeme pridať aj postrúhanú surovú repu. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame cesto, ktoré necháme vykysnúť. Z rozgúľaného cesta vykrajujeme pagáčiky, dáme ich na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pagáčiky necháme na plechu ešte trochu vykysnúť a nakoniec ich upečieme. 

                                                         Dobrú chuť želá Mária Ševčíková


 


English version
Úvodná stránka